MOBIL TANDVÅRD

mobile tandvård innerpages

Vad är mobil tandvård?

Precis som all annan tandvård så kan du själv välja vilken tandläkare eller tandhygienist du vill ha hjälp av när du har ett tandvårdsstödsintyg. Har du svårt att själv ta dig till en tandläkarmottagning kan du kontakta oss. Vi kommer till dig och utför tandhygienist behandling samt tandläkare behandling.
Vi på Frisk mun har med oss utrustning och kan utföra många av de behandlingar som vanligtvis görs på en tandläkarmottagning i ditt hem eller på äldreboendet där du bor. Du kan välja själv vart du vill sitta när vi utför behandligen i tryggmiljö.

Mobil tandvård innefattar bland annat: 

  • En fullständig undersökning
  • Regelbundna tandhygienistbehandlingar som t ex borttagning av tandsten, professionell tandrengöring, fluorbehandling och polering.
  • Förebyggande tandvård, vi ger dig information och instruktion hur du ska sköta din munhygien på bästa möjliga sätt.
  • Tandläkarbehandlingar som t ex lagningar, nya proteser, röntgenbilder, tandborttagning.

Med ett tandvårdsstödsintyg är kostnaden densamma som för nödvändig tandvård. Det betyder att patienten inte betalar mer för sin mun- och tandvård än för annan hälso- och sjukvård.

Avgiften varierar mellan olika landsting men ligger på mellan 150 kronor och 200 kronor per besök. Det är inte dyrare med mobil tandvård än med traditionell tandvård där patienten åker till tandläkarens klinik.